نصب ویندوز ۱۰ روی کامپیوتر
باز هم توصیه میکنیم ویندوز ۱۰ را روی کامپیوتر یا لپتاپ اصلیتان نصب نکنید و آن را روی کامپیوتر یا لپتاپ دومتان آزمایش نمایید.
گام ۱: به صفحهی دانلود نسخهی پیشنمایش فنی ویندوز ۱۰ در سایت مایکروسافت بروید و این نسخه را دانلود کنید.
دقت کنید که نسخهی متناسب با رایانتان را دانلود کنید. اگر رایانه شما ۳۲ بیتی است نسخهی x86 و اگر ۶۴ بیتی است، نسخهی x64 را دانلود کنید.
گام ۲: فایلی که دانلود میکنید، یک فایل با پسوند iso است که باید آن را روی یک دیویدی رایت کنید. با استفاده از نرمافزار Nero میتوانید این کار را انجام بدهید. بعد از آنکه دیویدی را رایت کردید، روی آن بنویسید: «ویندوز ۱۰، نسخهی پیشنمایش فنی»!
گام ۳: از اینجا به بعد بیشتر کارها را با کلیک کردن روی گزینهی Next باید انجام بدهیم. البته به شرط آنکه بدانیم کامپیوترمان را چطور با دیویدی بوت کنیم.
برای بوت کردن کامپیوتر یا لپتاپ با دیویدی (یا هر چیز دیگری) باید وارد بایوس کامپیوترتان بشوید و آنجا ترتیب بوت شدن را مشخص کنید. در این مطلب فرض ما بر این است که این کار را بلدیم. پس کامپیوترتان را با دیویدی ویندوز ۱۰ بوت کنید. بعد از بالا آمدن کامپیوتر با صفحهای مانند صفحهی زیر روبهرو خواهیم شد:
روی گزینهی Next کلیک کنید تا صفحهی زیر به نمایش در بیاید. واضح است در این صفحه هم باید روی گزینهی Install کلیک کنید. دقت کنید که در این مرحله نیازی نیست تنظیمات زبان یا کیبورد ویندوز را عوض کنید. بعد از نصب هر کاری دوست داشتید میتوانید انجام بدهید.
گام ۴: در این مرحله باید مشخص کنید که آیا میخواهید ویندوزتان را بهروزرسانی (آپگرید) کنید یا اینکه قصد نصب یک ویندوز جدید را دارید. از آنجا که توصیههای جریان را جدی میگیریم و داریم ویندوز ۱۰ را روی کامپیوتر دوممان نصب میکنیم، گزینهی دوم را انتخاب میکنیم و روی قسمت Custom کلیک میکنیم.
گام ۵: در این مرحله باید مشخص کنید ویندوز ۱۰ کجا و روی کدام درایو هارد نصب شود. در این قسمت میتوانید هارتان را حسابی دستکاری کنید. میتوانید درایوهای موجود را پاک کنید، پارتیشن جدید تعریف کنید، درایوها را فرمت کنید و یا اینکه اصلا کاری نکنید. منتها باید مشخص کنید ویندوز ۱۰ را روی کدام درایو میخواهید نصب کنید. بعد از آنکه تصمیمتان را گرفتید، روی گزینهی Next کلیک کنید.
نصب ویندوز آغاز میشود. در این مرحله میتوانید چای بخورید، کتاب بخوانید و یا اینترنتگردی بکنید تا مرحلهی اصلی نصب ویندوز سپری شود.
گام ۶: بعد از آنکه فایلهای ویندوز ۱۰ روی هارد کپی شد، کامپیوتر ریستارت میشود و این بار با ویندوز ۱۰ تازهنفس بالا میآید. در این مرحله باید تنظیمات اولیهی سیستم عامل را انجام بدهید. قبل از هر چیز ویندوز از شما میپرسد که آیا میخواهید بهروزرسانیها را دریافت کنید یا نه. دقت داشته باشید که در نسخهی پیشنمایش فنی امکان خاموش کردن این گزینه وجود ندارد. پیشنهاد ما هم این است که روی گزینهی Use express settings کلیک کنید و به مرحلهی بعد بروید.
در این مرحله ویندوز ۱۰ از شما میخواهد با حساب کاربری مایکروسافتتان وارد شوید. البته برای وارد شدن به حساب کاربری مایکروسافتتان باید به اینترنت دسترسی داشته باشید. گمان میکنم شما هم حساب کاربری مایکروسافت نداشته باشید! در همین مرحله میتوانید با کلیک کردن روی Create a new account یکی بسازید. میتوانید ساختن حساب کاربری مایکروسافت و وارد شدن با آن را به بعد موکول کنید و فعلا با یک حساب کاربری آفلاین کار را ادامه بدهید.
روی هم رفته مایکروسافت دارد تلاش میکند یکپارچگی بیشتری به سرویسها و محصولاتش بدهد. امکان وارد شدن با حساب کاربری مایکروسافت هم در همین راستا است و بسیاری از امکانات و ویژگیهای ویندوز ۱۰ از طریق همین حساب کاربری قابل دسترسی است. چیزی شبیه به رابطهی حساب کاربری گوگل و اندروید. خلاصه اینکه اگر در این مرحله حساب کاربری مایکروسافت نمیسازید و از آن استفاده نمیکنید، حتماً بعداً این کار را بکنید و ویندوز ۱۰ تان را با این حساب کاربری همگامسازی نمایید.
اینجا فرض ما بر این است که حساب کاربری مایکروسافت داریم و با استفاده از آن لاگ این میکنیم. در مرحلهی بعدی، از آنجا که ویندوز ۱۰ را داریم روی یک کامپیوتر جدید نصب میکنیم، باید گزینهی Set this up as a new PC instead را انتخاب کنیم.
در مرحلهی بعدی صفحهای در مورد سرویس One Drive به نمایش در میآید که میتوانید از طریق آن این سرویس را غیر فعال کنید. خب، چرا باید این کار را بکنید؟! وان درایو یک سرویس فضای ابری است که امکانات خوبی را در اختیارمان میگذارد. بگذارید به حال خودش باشد و روی Next کلیک کنید.
یک صفحهی رنگی به اطلاعمان میرساند که نصب ویندوز ۱۰ دارد مراحل پایانی را میگذراند.
و سرانجام صفحهی اصلی ویندوز ۱۰! خوش آمدید!
گوشهی پایین سمت چپ دکمهی استارت منو را میبینید. زود روی آن کلیک کنید! اصلاً همهی این کارها را کردهایم که بتوانیم روی این استارت منو کلیک کنیم!