دسته: آموزش مجموعه آفیس
بررسی گزینه های بخش Links از زبانه Insert
بخش لینک از سه گزینه Hyperlink و Bookmark و Cross-reference تشکیل شده است. گزینه های این بخش عمدتا برای درج یک «پیوند» به محلی دیگر استفاده می شوند.
گزینه Hyperlink
اگر واژه یا متنی را اصطلاحا Hyperlink کنید، می توانید با کلیک بر روی آن واژه یا متن، به محل جدید وارد شوید. به طور مثال فرض کنید می خواهید عبارت «این سایت» شما را به یک صفحه اینترنتی هدایت کند. برای این کار، ابتدا عبارت «این سایت» را انتخاب کنید و با کلیک بر روی گزینه Hyperlink آدرس سایت مورد نظر را وارد کنید.
از طریق گزینه Hyperlink می توان واژه ها و عبارات را به جز سایت ها، به محل های دیگری نیز پیوند (لینک) کرد. کافی است به جای درج آدرس در محل مورد نظر، از سمت چپ پنجره باز شده محلی را برای پیوند انتخاب کرد. مثلا در تصویر زیر، عبارت «این سایت» به درایو E پیوند شده است.
گزینه Bookmark برای مشخص کردن یک واژه یا عبارت در متن و بازگشت فوری به آن عبارت به کار می رود.
مثال: می خواهیم در داستان کوتاه زیر، واژه «سرازیر» را Bookmark کنیم. برای این کار، این واژه را انتخاب و بر روی گزینه Bookmark کلیک می کنیم. در پنجره باز شده یک نام برای عبارت مورد نظر (در اینجا همان سرازیر) انتخاب و گزینه Add را کلیک می کنیم. اکنون واژه «سرازیر» بوک مارک شد.
حالا پنجره را می بندیم. در انبوه خطوط تایپ شده، پیدا کردن واژه سرازیر کار دشواری به نظر می رسد. برای بازگشت به واژه بوک مارک شده، مجددا گزینه Bookmark را کلیک می کنیم، و از لیست بوک مارک های اضافه شده، واژه سرازیر را انتخاب و گزینه Go To را کلیک می کنیم. خواهیم دید که مجددا به واژه «سرازیر» بازگشتیم.
هر چند که می توان این واژه را با استفاده از گزینه Find نیز پیدا کرد، اما تفاوت بوک مارک با Find در این است که اولا در بخش Find نمی توان یک عبارت را پیدا کرد و فقط می توان به دنبال واژگان گشت و ثانیا در بوک مارک می توان لیستی از عبارات و واژه ها را اضافه کرد که بازگشت به آنها را ساده تر می کند. این گزینه برای متون بلندی که بعضا عبارت های یکسان در آنها به کار می رود کاربرد دارد. بدین ترتیب که برای پیدا کردن عبارت های مشخص، دچار سردرگمی نشویم.
گزینه Cross-reference
اگر سند شما یک سند بلند (مانند مقاله علمی) باشد ممکن است بخواهید خوانندگان را به بخش های دیگری از سند ارجاع دهید. با استفاده از گزینه Cross reference می توان این کار را انجام داد. تفاوت گزینه Cross reference با Bookmark در این است که در گزینه Cross reference می توان بخش مورد نظر را به یک بخش و یا انواع بوک مارک ها ارجاع داد اما در بوک مارک، واژه ها ارجاع دهنده هستند.
برای ایجاد یک Cross-reference کافی است مراحل زیر را طی کنید:
۱- محلی که می خواهید Cross-reference را در آنجا قرار دهید، انتخاب کنید.
۲- از زبانه Insert گزینه Cross-reference را انتخاب کنید.
۳- در پنجره باز شده، اگر واژه یا عباراتی را قبلا بوک مارک کرده باشید، لیست آنها را مشاهده می کنید. بدین ترتیب می توان آنها را انتخاب و درج کرد.
پس از آنکه متن یا عبارتی را Cross-Reference کردید، می توانید با نگه داشتن کلید کنترل و چپ کلیک کردن بر روی عبارت، به منبع بوک مارک شده رجوع کنید.
اضافه کردن سربرگ، پاورقی و شماره گذاری صفحات
بخش Header and Footer در زبانه Insert برای درج سربرگ، پاورقی و شماره گذاری صفحات به کار می رود.
برای درج سربرگ از منوی Header استفاده کنید. با کلیک بر روی این گزینه، سربرگ های نمونه نشان داده می شوند که می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
پس از انتخاب سربرگ، زبانه ای با عنوان Design نمایش داده می شود که گزینه های آن مربوط به تنظیم سربرگ و پاورقی است.
برای خروج از تنظیمات سربرگ، گزینه Close Header and Footer را کلیک کنید. (سمت راست، اولین گزینه)
در سربرگ ایجاد شده، به جای عبارت (Type the document title) عنوان سربرگ تان را بنویسید. این عنوان در همه صفحات نشان داده خواهد شد.
درج پاورقی
برای درج پاورقی نیز از گزینه Footer استفاده کنید. شیوه کار درست مانند درج سربرگ است.
ویرایش و حذف سربرگ و پاورقی
پس از درج سربرگ یا پاورقی، می توانید آنها را ویرایش و یا حذف کنید. برای این کار، در هر کدام از گزینه های Header and Footer که کلیک کنید، در قسمت پایین سربرگ ها و پاورقی های نمونه، دو گزینه Edit و Remove می بینید که به ترتیب برای تغییر و حذف سربرگ (یا پاورقی) استفاده می شود.
شماره گذاری صفحات
برای شماره گذاری صفحات، از گزینه Page Number استفاده کنید. این گزینه زیرمنوهایی دارد که هر کدام نوع خاصی از شماره گذاری را پیشنهاد می دهد.
گزینه اول (Top of Pages): با استفاده از این گزینه، می توان شماره گذاری را در «بالای» صفحات درج کرد. این گزینه شکل درج شماره صفحه را نیز نشان می دهد. مثلا می توان صفحات را به صورت ساده شماره گذاری کرد و یا صفحات به صورت زیر نشان داده شوند.
گزینه دوم (Bottom of Page): با استفاده از این گزینه، می توان شماره گذاری را در «پایین» صفحات درج کرد.
گزینه سوم (Page Margins): با استفاده از این گزینه می توان شماره گذاری را در بخش های دیگری از صفحات درج کرد. (به عنوان مثال، بالا-راست؛ پایین-چپ و...)
گزینه چهارم (Current Position): با استفاده از این گزینه، می توان شماره ها را به حالت های خاصی نشان داد. به عنوان مثال، شماره گذاری صفحات در تصویر زیر که شکل (Mosaic) به آن اعمال شده، درون یک شکل «موزاییکی» درج می شود.
گزینه پنجم (Format Page Number): این گزینه برای تغییرات در ساختار شماره گذاری به کار می رود. مثلا می توان شماره صفحات را نه به صورت عدد، که به صورت حروف انگلیسی (a, b, c, …) درج کرد.
گزینه ششم (Remove Page Numbers): این گزینه برای حذف شماره گذاری صفحات استفاده می شود.