تلاش برای برقرار کردن یک ارتباط بین دو یا چند دستگاه با یکدیگر با هدف به اشتراک گذاشتن دادها و اطلاعاتNetworking و یا شبکه نامیده میشود.
در واقع وقتی یک خانواده با اعضای مختلف بخواهند به کامپیوترهای خودشان وصل شوند برای معاوضه کردن اطلاعات ویا در نگاهی دیگر در یک اداره یه شرکت برای راه اندازی و تنظیم کردن یک سرویس برای دسترسی به اینترنت برای تمام کارمندان و یا تبادل داده ها و اطلاعات بین کامپیوترهای مختلف، در اینجاNetworking میتواند راه حل کاملا مناسب باشد.
برای راهاندازی یک شبکه کامپیوتری مطمِنا یکسری تجهیزات سخت افزای( سیمدار یا بیسیم ) موردنیاز هستند و برای برقراری ارتباط مابین این تجهیزات سختافزاری به دستگاههایی از قبیل روترها- سوئیچ ها –هاب ها ویا بریج ها نیازمند هستیم که این تجهیزات میتوانند در ارتقا بستر ارتباطی با بالا بردن کیفیت ارتباط و کاهش حجم ترافیک داده ها در شبکه کمک قابلتوجهی کنند.
سوئیچ ها( Switches )
یک سوئیچ یک وسیله ارتباطی، که چند تا از تجهیزات کامپیوتری ( از قبیل کامپیوترها-سرورها-رادیوها و یا دوربینهای تحت شبکه ) را در یکLAN (Local Area Network) به یکدیگر وصل میکند. برای مثال وقتی یک دوربین تحت شبکه و یک کامپیوتر در یکLAN قرار دارند یا به یک سوئیچ وصل شده باشند آنگاه میتوان از طریق کامپیوتر موردنظر دوربین تحت شبکه را تنظیم و یا کنترل نمایید، و یا در مثال ساده دیگر اگر بخواهید بهتمامی کامپیوترهای متصل به سوئیچ دسترسی به اینترنت ایجاد کنید تنها کافی است تا مودم خود را نیز به سوییچ متصل نمایید تا برای تمامی کامپیوترهای متصل به سوئیچ دسترسی به اینترنت ایجاد شود.
یک سوییچ میتواند پیغامهایی که از یک دستگاه در شبکه را دریافت کند و فقط به دستگاه هدف انتقال دهد در حقیقت یک سوئیچمیتواند تعدادی راه مؤثر برای مدیریت و انتقال داده بین چندین دستگاه متصل به شبکه در یکLAN داشته باشد، بهطورکلی سوییچها قادر هستند که پورت هدف را برای هر بسته یا پیرابند تعیین کنند که این عمل هوشمندانه و مؤثر خواهد بود.
انواع سوئیچها
- سوئیچهای قابل تنظیم -غیر مدیریتیManaged switches
- سوئیچهای غیرقابل تنظیم-مدیریتی Unmanaged switches
تفاوتهای این دو در این حقیقت نهفته شده است که درواقع یکmanaged switches همانطور که از اسمش پیداست قابلیتConfigure شدن )تنظیم شدن برای دستیابی به عملکردی خاص)، و همچنین قابلیت اولویتبندی ترافیکLAN را دارا میباشند بهنحویکه اطلاعات بااهمیت بیشتر بتوانند سریعتر جابهجا شوند. و اما در طرف مقابلUnmanaged switches همانند یک وسیلهPlug & Play در شبکه عمل میکنند، یعنی فقط بااتصال به برق و بدون نیاز یه هیچ گونه تنظیم اجازه میدهند تا تمامی تجهیزات متصل به آنها با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
مزایای سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
سوئیچ های غیر مدیریتی به شما کمک میکنند تا شما کنترل بهتری بر روی ترافیک عبوری در شبکهLAN داشته باشید و انتخاب ها و کنترل حرفه ای تری بر آن داشته باشید. این نوع سوئیچ ها تمامی مشخصات و قابلیت هایUnmanaged Switches را دارا میباشند و علاوه بر آن توانایی تنظیم کردن ،مدیریت کردن و مانیتور کردن را نیز دارا میباشد. پس این قابلیت ها به شما کمک میکند تا کنترل خیلی بیشتر و وسیعتر بر روی ترافیک عبوری دادها در شبکه تان داشته باشید.
اما شما نمی توانیدUnmanaged switches را تنظیم کنید،در واقع آنها نمیتوانند از هیچ کدام از پنل های مدیریتی پشتیبانی کنند و شما هیچ کنترلی بر روی داده ها در شبکه نخواهید داشت.
لازم به ذکر است اگر شما در شبکه محلی خودتان هیچ نرم افزار پیشرفته ای ندارید و یا هیچ احتیاجی به کنترل داده های عبوری ندارید ، Unmanaged switches با قیمت پایین تر و راحت بودن کار با آنها گزینه میتوانند گزینه خوبی باشند.
اما سوئیچ های مدیریتی دارای چندین مزیت کاملا کاربردی و خوب هستند،آنها می توانند از پروتکل های مثلSNMP(Simple Network Management Protocol ) برای مانیتور کردن تجهیزات داخل شبکه استفاده کنند، همچنین این پروتکل میتونه به تبادل تغییرات در شبکه کمک کنه.
در واقع با گزارشهایی که با استفاده از این پروتکل به دست میاد قابلیت بررسی وضعیت و آگاه شدن از سالم بودن تجهیزات فعال در شبکه برای شما وجود دارد.
مهندسین و مدیران شبکه میتوانند با استفاده از پروتکلSNMP از یک مکان خارج از شبکه مانیتور و بررسی کنند وبا تشخیص هرگونه اشکال به درست کردن آن اقدام کنند،بدون نیاز به بررسی فیزیکی از سوییچ ها و دیگر تجهیزات داخل شبکه.
سوئیچ شبکه غیر مدیریتی 1
سوئیچ شبکه غیر مدیریتی
سوئیچ شبکه مدیریتی 1
سوئیچ شبکه مدیریتی
سوییچ میکروتیک 1
سوییچ میکروتیک